Sastanak sa Ferretto Group Central Europe d.o.o. i Inter d.o.o.

Sastanak sa Ferretto Group Central Europe d.o.o. i Inter d.o.o.

Dana 05.01.2017. godine održan je sastanak Općinskog načelnika Zvonimira Anđelića sa generalnim direktorom poduzeća Ferretto Group Central Europe d.o.o. gosp. Džemalom Klepić i direktorom poduzeća Inter d.o.o. Tešanj, Podužnica Usora, gosp. Dinom Ahmić. Sastanku su uz Općinskog načelnika sudjelovali i pomoćnik načelnika za gospodarstvo i financije Anto Bonić i pomoćnik načelnika za geodetske poslove, katastar nekretnina, imovinsko-pravne poslove i urbanizam Dario Katić, te općinska pravobraniteljica Biljana Rakočević. Tema sastanka bilo je sagledavanje ugovornih obveza strana potpisnica sa akcentom na izvođenje radova na izgradnji proizvodnog kompleksa poduzeća Ferretto Group na lokalitetu “Lugovi”, Srednja Omanjska.

Ferretto Group je upoznao predstavnike općine Usora kako je tijekom postupka izbora izvođača radova, za ovu fazu izgradnje, zatražio ponude od poduzeća iz općine Usora i drugih, te da je daleko najprihvatljivija bila ponuda Intera sa podružnicom u općini Usora. O istom će i pismeno upoznati Općinu u cilju zadovoljenja ugovorne obveze. U nastavku se razgovaralo o daljnjim koracima i koordinaciji sa općinskim službama u cilju praćenja i provođenja ugovora na obostrano zadovoljstvo.

Također, u nastavku je dogovoreno da će Inter d.o.o., kao glavni izvođač, za sve kooperantske radove također angažirati poduzeća sa prostora Općine Usora. Sa direktorom je usuglašeno da se ispred Službe za gospodarstvo i financije proslijede u Inter kontakti svih poduzeća koji se bave izvođenjem građevinskih radova, a isto tako će za daljnje radove Ferretto tražiti podatke o poduzećima koja mogu izvoditi predmetne radove. Inter je izrazio i spremnost da uposli određen broj radnika iz općine Usora te će odgovarajuća obavijest biti upućena i Birou rada Usora, a otvorena je i mogućnost da se zainteresirani nezaposleni radnici iz općine Usora jave u podružnicu Intera u Tešanjci.