Džamija u Matuzićima u općini Doboj Jug

Džamija u Matuzićima u općini Doboj Jug

Zahvaljujući angažmanu Senaida Zajimovića, direktora Vakufske direkcije BIH obezbijeđen je veći dio sredstava za izgradnju nove džamije u Matuzićima u općini Doboj Jug, saopćeno je na sajtu općine.

Više od 500.000 KM biće uloženo u džamiju, a donator sredstava je institucija Bejtu Zekat iz Kuvajta koja djeluje i radi u sastavu Ministarstva vakufa države Kuvajt. S obzirom da je Zajimović sredinom novembra prošle godine potpisao ugovor o finansiranju izgradnje džamije sa zamjenikom generalnog direktora Bejtu Zekat Halidom Al-Husejnijem, pristupilo se izradi glavnog izvedbenog projekta i provođenju procedura za odabir najboljeg izvođača radova.

Projektant izvedbenog projekta je tešanjski arhitekta Osman Rakić koji je u zadanom roku uradio projektnu dokumentaciju, dok je u petak u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Doboj, koji je nadležan između ostalih i za džemat Matuzići sa odabranim izvođačem radova, preduzećem “Inter” iz Tešnja sklopljen ugovor oko izvođenja radova na ovom objektu.